14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Polévka z pečených fazolí

Název Množství a jednotka
bílé fazole v tomatu 2 plechovky
hlíva ústřičná 100 g
jemné párky 3 ks
brambory 3 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky, nakrájenou hlívu, osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou a vlijeme dvě plechovky pečených fazolí v tomatě. Dolijeme 3/4 litrem vývaru, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor.


 


RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...